Terug

Volg Vandaag Inside

'Geen WK-finale voor Makkelie dankzij ophef rondom Nederland - Argentinië'

'Geen WK-finale voor Makkelie dankzij ophef rondom Nederland - Argentinië'

14 dec 2022, 09:15

Argentinië plaatste zich dinsdagavond ten koste van Kroatië voor de finale van het WK in Qatar. Daarmee lijkt het toernooi voor scheidsrechter Danny Makkelie klaar te zijn, zo stellen ingewijden.

De FIFA heeft nog acht arbiters in Qatar, waaronder de Pool Szymon Marciniak, Engelsman Anthony Taylor én dus Makkelie. Laatstgenoemde kan echter fluiten naar de WK-finale: de wereldvoetbalbond zou namelijk absoluut geen Nederlander willen aanstellen voor de wedstrijd. De reden daarvoor is de chaotisch verlopen wedstrijd tussen Nederland en Argentinië.

Daarmee wil de FIFA iedere vorm van discussie bij voorbaat al de nek omdraaien. Na afloop van de wedstrijd in de kwartfinale van het WK heerste veel ontevredenheid over de beslissingen van scheidsrechter Mateu Lahoz én de spelers van Argentinië. Zo was er veel ophef over het niet bestraffen van een handsbal van Lionel Messi en ontstonden er na de strafschoppenserie opstootjes tussen Argentijnen en Nederlanders. Daaropvolgend startte de FIFA een onderzoek naar de wanordelijkheden.

De troostfinale zou voor Makkelie wellicht nog een doekje voor het bloeden kunnen zijn. Ware het echter niet dat de FIFA voor deze wedstrijd systematisch kiest voor een niet voor de hand liggende scheidsrechter. Zo zou de FIFA kunnen kiezen voor de Française Stéphanie Frappart of de Qatarees Abdulrahman Al-Jassim.

Tot dusver kwam Makkelie tot twee wedstrijden op het eindtoernooi. In de groepsfase floot hij zowel Spanje-Duitsland als Argentinië-Polen.

Bas Nijhuis analyseerde onlangs het optreden van Mateu Lahoz in De Oranjewinter. Kijk het fragment hieronder terug.

Bas Nijhuis ergerde zich aan scheidsrechter bij Nederland - Argentinië: ‘Kom op zeg!’
1:35
Bas Nijhuis ergerde zich aan scheidsrechter bij Nederland - Argentinië: ‘Kom op zeg!’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.