Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland - Argentinië krijgt staartje: FIFA opent onderzoek

Nederland - Argentinië krijgt staartje: FIFA opent onderzoek

10 dec 2022, 16:00

Wereldvoetbalbond FIFA is een tuchtprocedure gestart tegen zowel de Argentijnse als de Nederlandse voetbalbond. Dat gebeurt een dag na het incidentrijke duel in de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië.

De Argentijnen worden beschuldigd van het schenden van artikel 12, dat gaat over wangedrag van spelers en coaches. Ook wordt onderzocht of zij artikel 16 hebben overtreden, dat de orde en veiligheid bij wedstrijden betreft. In het geval van Nederland gaat het alleen om mogelijk wangedrag van spelers en/of coaches.

De wedstrijd werd beslist na een strafschoppenserie, die met 4-3 werd gewonnen door Argentinië. Tijdens en na het duel waren er tal van opstootjes. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, door beide kampen bekritiseerd, deelde in totaal achttien gele kaarten uit, waarvan twee voor Denzel Dumfries, die rood kreeg na afloop van de wedstrijd.

Bekijk hieronder hoe de mannen van De Oranjewinter hebben gereageerd op de uitschakeling van Oranje op het WK.

De Oranjewinter-tafel reageert op uitschakeling Oranje
6:44
De Oranjewinter-tafel reageert op uitschakeling Oranje

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.