Terug

Volg Vandaag Inside

Fraser reageert op ontslag en incident met Younes bij FC Utrecht

Fraser reageert op ontslag en incident met Younes bij FC Utrecht

14 dec 2022, 13:30

FC Utrecht heeft het ontslag van trainer Henk Fraser woensdag bevestigd, na berichtgeving dat hij Amin Younes naar de keel zou hebben gegrepen. Fraser reageert op de clubwebsite in een statement.

"Dit is me als trainer nog nooit overkomen" steekt hij van wal. "Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn. Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als Hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen."

Algemeen Directeur Thijs van Es: "Bij FC Utrecht gelden, zoals bij elk bedrijf en zoals in de gehele maatschappij, bepaalde normen en waarden. Soms, in het heetst van de sportieve strijd, worden de randen daarvan opgezocht. In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt".

Voor zijn periode bij FC Utrecht was Fraser hoofdtrainer bij ADO Den Haag, Vitesse en Sparta. Tevens was hij tot april assistent-bondscoach van Louis van Gaal bij Oranje, maar hij legde die functie neer om zich volledig te kunnen richten op zijn werkzaamheden in Utrecht.

Vorig seizoen werd bij FC Utrecht afgemaakt door Rick Kruys, die tijdens het seizoen de ontslagen René Hake opvolgde.FC Utrecht hervat de competitie op 8 januari met een thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.