Terug

Volg Vandaag Inside

'FC Twente heeft de potentie om over PSV heen te gaan qua achterban en support'

'FC Twente heeft de potentie om over PSV heen te gaan qua achterban en support'

21 sep 2022, 17:54

Sander Schimmelpenninck was dinsdagavond te gast bij Vandaag Inside. Hoewel er in de uitzending veel werd gesproken over politiek, passeerde ook het voetbal kort de revue.

"Jij bent Twente-fan, toch" vroeg Wilfred aan Schimmelpenninck. "Zeker, antwoordde de tafelgast. "Een leuke club, een hele leuke club," reageerde Johan. "De hele streek leeft met die club mee."

Schimmelpenninck antwoordde: "Twente is nog steeds, wat mij betreft, een topclub. En ze hebben de potentie om gewoon over PSV heen te gaan, qua achterban en support." "Ja, maar qua begroting nog niet," aldus Johan. "Nee, maar dat kan best," reageerde Schimmelpenninck. "Ze hebben het al gedaan, 10 jaar geleden. Ik ben die Munsterman nog steeds ergens best dankbaar. Die heeft er wel voor gezorgd dat we kampioen zijn geworden."

Chris Woerts plaatste het korte fragment uit de uitzending van Vandaag Inside op Twitter en schreef erbij: "Zou Sander Schimmelpenninck er ook kijk op hebben? Net als vorige week in Sport & Strategie gesteld, heeft FC Twente veel potentie."

De sportmarketeer doelt daarmee op een interview dat hij vorige week gaf in het vakblad Sport & Strategie. Daarin zei Chris over FC Twente: "De club heeft álles – een hondstrouwe aanhang, een grote business community en een mooi stadion – om na Ajax en PSV de derde club van Nederland te worden. In potentie is FC Twente zelfs groter dan PSV. PSV heeft alleen het geluk van de sterke industrie in Eindhoven en de miljardairs daar die ze zich aan de club hebben verbonden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.