Terug

Volg Vandaag Inside

FC Emmen boekt overtuigende zege op RKC na mooie steunbetuiging fans

FC Emmen boekt overtuigende zege op RKC na mooie steunbetuiging fans

4 apr 2021, 20:37

FC Emmen mag tijdens de laatste zes speelronden van de Eredivisie blijven hopen op lijfsbehoud. De Drentse formatie was op eigen veld met 3-1 te sterk voor RKC Waalwijk. FC Emmen krabbelt daardoor steeds verder op en heeft nog maar 4 punten minder dan VVV-Venlo en Willem II, de nummer 16 en 15.

Nick Bakker bracht FC Emmen na tien minuten aan de leiding met een intikker en na ruim een kwartier maakte Luka Adzic na een fraaie assist van Sergio Peña de 2-0. Laatstgenoemde besliste het duel al in de 31e minuut; de Peruaan zag zijn penalty gekeerd worden door RKC-keeper Kostas Lamprou, maar in de rebound was het wel raak. Cyril Ngonge scoorde in de laatste seconde namens RKC met een schot in de verre hoek.

Voor FC Emmen was het de derde overwinning van het seizoen. Op 20 februari werd PEC Zwolle (3-2) verslagen en een week later FC Utrecht (0-1). Sindsdien speelde de ploeg van trainer Dick Lukkien drie keer gelijk, telkens 1-1.

Voorafgaand aan het duel staken de supporters van FC Emmen hun ploeg een hart onder de riem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.