Terug

Volg Vandaag Inside

'Erik ten Hag was een dictator, ik vloog met twee benen vooruit en besloot hem te schoppen'

'Erik ten Hag was een dictator, ik vloog met twee benen vooruit en besloot hem te schoppen'

20 apr 2023, 14:11

Erik ten Hag maakt momenteel furore als coach van Manchester United, toch is niet elke speler die onder hem speelde fan van zijn werkwijze. Riccardo Basta speelde in Bayern München 2 onder Ten Hag en had moeite met de trainer, vertelt hij tegenover Sport1.

De Duitser vond hem vooral streng: "Ten Hag was een dictator. De coach had een bepaald plan en dat moest iedereen volgen." Basta vond het moeilijk om zich aan de werkwijze van de trainer aan te passen: "Hij maakte zich druk om ieder detail. Dat was een cultuurshock voor mij. Het begon al met het feit dat we iedere dag per se witte tennissokken moesten dragen onder onze clubkleding en als je dat niet deed, liet hij je op grove wijze weten dat je in de fout ging."

De middenvelder laat weten dat hij geen goede band had met de Nederlander: "Ik kwam vaak in botsing met hem. Ooit speelden we een rondo, en kwamen we samen in het midden te staan. Hij weigerde te lopen, anderen moesten dat voor hem doen. Ik boycotte toen die rondo. Hij gaf me op mijn lazer. Ik verzette me tegen hem, omdat ik koppig was."

Basta vond dat de trainer geen onderscheid moest maken wanneer Ten Hag zelf mee wilde trainen: "Ik was woedend, en toen hij de bal kreeg, knapte er wat bij mij. Ik vloog met twee benen vooruit vol op hem in en besloot hem te schoppen. Ik heb hem vol gepakt. Daardoor stortte de relatie nóg verder in", besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.