Terug

Volg Vandaag Inside

Erik Pieters slachtoffer van online misdragingen

Erik Pieters slachtoffer van online misdragingen

7 mrt 2021, 19:57

Verdediger Erik Pieters is het slachtoffer geworden van online misdragingen, zo heeft zijn club Burnley naar buiten gebracht. Beledigingen via internet in de richting van voetballers, met name racistisch getint, zijn de laatste tijd een belangrijk onderwerp van gesprek in Engeland.

"We zijn op de hoogte van online misdragingen in de richting van Pieters na afloop van de wedstrijd van gisteren", schreef Burnley zondag op Twitter. "Dank iedereen die het heeft opgemerkt. We staan in contact met alle betrokken partijen en bieden Erik en zijn familie hulp aan."

De ingevallen Pieters kreeg in de slotfase van het thuisduel met Arsenal (1-1) een rode kaart omdat hij met zijn arm een bal van de lijn zou hebben gehaald. Na het raadplegen van de VAR concludeerde de scheidsrechter echter dat Pieters geen hands had gemaakt en daardoor werd de rode kaart ingetrokken en de penalty niet toegekend.

Engelse clubs en bestuurders dringen er bij sociale media al lange tijd op aan het probleem waarbij gebruikers anoniem voetballers kunnen beledigen aan te pakken.

De 32-jarige Pieters voetbalt sinds 2019 bij Burnley, de nummer 15 van de Premier League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.