Terug

Volg Vandaag Inside

'Elon Musk overweegt overname Manchester United voor miljarden'

'Elon Musk overweegt overname Manchester United voor miljarden'

14 feb 2023, 09:30

Manchester United is nog altijd zoekende naar een nieuwe eigenaar, nadat afgelopen jaar bekend werd dat de Glazer-familie de club van de hand wil doen. Elon Musk lijkt inmiddels te behoren tot één van de gegadigden.

Musk behoort tot de rijkste personen in de wereld: zijn vermogen wordt geschat op zo'n 177 miljard euro. Daarmee kan de steenrijke Amerikaan zichzelf echter niet dé rijkste noemen. Eind 2022 werd hij - mede dankzij de aankoop van Twitter en verkochte aandelen van Tesla - van de troon gestoten door Louis Vuitton-topman Bernard Arnault.

Volgens Daily Mail zou Musk na Twitter nu óók geïnteresseerd zijn in de koop van Manchester United. Een zakcentje voor hem: de club zou een prijskaartje hebben van zo'n 5 miljard euro. De Tesla-topman is echter niet de enige partij die wel oren heeft naar een overname van 'The Red Devils'; zo zouden tientallen geïnteresseerden al een geheimhoudingsverklaring hebben getekend en toegang hebben tot exclusieve documenten.

Desondanks zou Musk een goede optie zijn voor de club - waar Erik ten Hag de leiding over de selectie heeft. Daily Mail schrijft namelijk dat de Glazers náást een nieuwe eigenaar ook een boegbeeld willen. Musk is tevens ook fan van de club, zo onthulde hij eerder via Twitter.

In augustus protesteerden supporters van United massaal tegen het aanblijven van de Glazers. Musk tweette vervolgens: "Ik koop Manchester United, graag gedaan". Even later voegde hij toe dat het om een grap ging. "Maar, als het een team was, dan zou het Man U moeten zijn. Dat was mijn favoriete club vroeger."

Of de impulsieve Musk daadwerkelijk een gooi gaat doen naar de overname, zal moeten blijken. Hij heeft tot en met vrijdag om zich officieel te melden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.