Terug

Volg Vandaag Inside

'Edwin van der Sar wekt bij mij een enorme agressie op, een betweter eerste klas'

'Edwin van der Sar wekt bij mij een enorme agressie op, een betweter eerste klas'

7 feb 2023, 16:25

Marcel van Roosmalen is geen fan van Edwin van der Sar. Volgens de gortdroge columinst en podcastmaker heeft de algemeen directeur van Ajax namelijk totaal geen idee van wat er in de samenleving speelt: "Het is betweter eerste klas".

Edwin van der Sar zat maandagavond bij Ziggo Sport om zijn verhaal te doen over de afgelopen maanden bij Ajax. Hij reageerde op het ontslag van Alfred Schreuder, de transfer-suggestie van Wesley Sneijder in Veronica Offside en het gemis van voormalig technisch directeur Marc Overmars.

Volgens Marcel van Roosmalen werd de directeur daarbij geen strobreed in de weg gelegd, zo vertelt hij in zijn podcast Weer een dag. "Die mag daar zitten kakelen over de toekomst van Ajax. En we weten allemaal: als je Edwin van der Sar meer dan drie zinnen achter elkaar gaat zeggen, dan komt er onzin uit. De man wekt bij mij een enorme agressie op."

Doelman Van der Sar

Ook in de tijd dat Van der Sar nog onder de lat stond zorgde hij voor irritatie, memoreert Marcel. "Wat ik heel leuk vond: op een gegeven moment stopte hij geen penalty's meer. En als hij daarmee werd geconfronteerd, dan werd hij boos. Dat vond ik altijd zo goed: dan ben je de beste keeper en dan word je zo boos als een jongetje die nooit wordt tegengesproken. Dan zag je boze Edwin."

Ook herinnert de schrijver zich een wedstrijd tussen Vitesse en Ajax, met Van der Sar op doel. "En ik weet nog goed dat ze bij Vitesse achter de goal een ontzettende hekel hadden aan Edwin van der Sar. Toen werd er een batterij gegooid richting hem, raapte hij die op en begon naar de scheidsrechter te rennen. Zo van: 'Kijk eens, een hele dikke batterij is naar mij gegooid door het Vitesse-publiek'. Dat zat ons heel erg dwars: hoe hij als een haas over dat veld naar de scheidsrechter rende. Toen dacht ik: jou hebben we niet nodig in een Zuid-Europese heksenketel want jij wordt al helemaal dol van een batterij. Als je daar al van schrikt..."

Directeur Van der Sar

Oók in de rol van algemeen directeur ziet Marcel het niet zitten in voormalig keeper van Manchester United. "Het is betweter eerste klas. Hij voelt totaal niet aan wat er leeft in de samenleving. Het maakt hem allemaal niet uit in welke landen Ajax filialen heeft. En Edwin denkt: 'Hé Saoedi-Arabië belt, wat leuk! Hé China belt, wat leuk! Waar ligt het? Kunnen we er een Ajax-fabriek neerzetten? Prima, dan doen we het. Huppakee'."

Bij het programma Rondo sprak Van der Sar dus ook over Overmars, waarvan de algemeen directeur niet uitsluit dat hij terugkeert. "Ik denk dat Edwin van der Sar nul morele problemen heeft bij de terugkeer van Marc Overmars. Die heeft zoiets van: 'Ja, als hij winst maakt dan leggen we dat de fans wel uit'."

"Dat zegt Edwin ook: iedereen verdient een 'second chance'. Als het in z'n straatje past, dan verdient iedereen een 'second chance'. Ik hoop een beetje voor Ajax dat hij terugkomt. Niemand kan wat hij kón; zéker Gerrie Hamstra niet", besluit Marcel zijn tirade.

Onlangs vertelde Johan Derksen in Vandaag Inside een anekdote over een interview die hij had met Edwin van der Sar. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan had interview met Van der Sar: ‘Hij moest schijten en kwam niet terug’
1:45
Johan had interview met Van der Sar: ‘Hij moest schijten en kwam niet terug’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.