Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Sar niet blij met woorden Sneijder in Veronica Offside: 'Wees een vent'

Van der Sar niet blij met woorden Sneijder in Veronica Offside: 'Wees een vent'

7 feb 2023, 11:30

Edwin van der Sar heeft gereageerd op enkele uitlatingen van Wesley Sneijder in Veronica Offside van afgelopen vrijdag. De Algemeen directeur van Ajax is daar allesbehalve blij mee en had liever gezien dat de recordinternational dit had besproken aan de directietafel in de Johan Cruijff ArenA.

Van der Sar zat maandagavond in het programma Rondo. Daar sprak hij over de hectische maanden van de club, waarin de resultaten achterwege bleven, Daley Blind door de achterdeur vertrok én trainer Alfred Schreuder halsoverkop werd ontslagen. Oók werd de oud-doelman gevraagd of hij voormalig technisch directeur Marc Overmars mist. "Ik heb enorm goed samengewerkt met Marc, inderdaad. Dus op dat vlak mis ik hem wel."

Presentator Wytse van der Goot confronteert Van der Sar vervolgens met het aankoopbeleid van afgelopen zomer. "Zakelijk gezien is het vertrek van Ovemars toch een hard gelach? Want het kaartenhuis lijkt in elkaar gestort. Is dat ook hoe jij dat ervaart?", vraagt Wytse zich af.

"Nee, dat ervaar ik niet zo", ontkent Van der Sar. "Volgens mij is de afrekening aan het einde van het seizoen. Ik denk dat wij nog nooit in de situatie zijn geweest dat we twaalf spelers verloren hebben, waarvan drie transfervrij met Onana, Mazraoui en Danilo. En de spelers die zijn gekomen, gaan we de komende maanden verder tegen het licht aan houden. Die moeten zorgen dat ze genoeg leveren."

Wesley Sneijder

Vervolgens worden de uitspraken van Wesley Sneijder aangehaald, die onlangs in Veronica Offside vertelde dat hij met Van der Sar had gesproken over de Marokkaanse WK-revelatie Azzedine Ounahi. De middenvelder speelde tot en met het WK voor Angers, een laagvlieger in de Franse Ligue 1. "Ik kreeg te horen dat hij graag naar Ajax wilde en werd gevraagd of ik iets kon betekenen. Hij wilde écht heel graag. Wat hij had moeten kosten? Op dat moment geloof ik vijftien miljoen euro."

De analist van Veronica Offside vindt het een "fantastische" middenvelder. "Hij heeft een goed WK gespeeld. Als hij de gemaakte progressie kan doortrekken, dan is hij over twee jaar zeventig miljoen euro waard." Wesley stelde dat de Marokkaan uiteindelijk te duur bleek voor Ajax. "Dan moesten er eerst spelers weg, dat ging niet. Het bleek uiteindelijk onmogelijk."

Van der Sar noemt die uitspraken "een beetje raar". "In dat gesprek probeerde hij nóg drie spelers in m'n mik te douwen. Dus wat moet je ermee? Met die gesprekken aan zo'n tafel? Wees een vent en kom dan gewoon aan de directietafel zitten. Leg dat bij de technische mensen neer en niét bij een bekerwedstrijdje in Den Bosch", besluit hij getergd.

Kijk hieronder het fragment van Veronica Offside terug, waarin Wesley Sneijder vertelt over zijn Ounahi-gesprek met Van der Sar.

Wesley sprak met Van der Sar over WK-sensatie: 'Hij wilde graag naar Ajax'
2:08
Wesley sprak met Van der Sar over WK-sensatie: 'Hij wilde graag naar Ajax'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.