Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom de Duitse nationale ploeg zichzelf niet meer ‘die Mannschaft’ noemt

Waarom de Duitse nationale ploeg zichzelf niet meer ‘die Mannschaft’ noemt

28 juli 2022, 18:30

De Duitse voetbalbond DFB noemt het nationale voetbalteam niet langer 'die Mannschaft' ('het Team'). Dat is donderdag unaniem besloten tijdens een vergadering van de bond.

De bijnaam is bekend en vooral populair in het buitenland, aldus DFB-voorzitter Bernd Neuendorf. "Maar feit is dat de naam bij fans in eigen land soms kritisch bekeken wordt." Peilingen hadden dit onlangs bevestigd. Veel Duitsers vinden de term te arrogant en niet respectvol tegenover andere teams.

De aanduiding 'die Mannschaft' werd in 2015 ingevoerd door de Duitse bond, die het nationale elftal daarvoor omschreef als 'Nationalelf'. Dat besluit werd destijds met gejuich ontvangen. "We hebben veel namen, maar geen enkele geeft zo goed weer waar we voor staan: creativiteit, kracht, respect, fair play, saamhorigheid en solidariteit", zei teammanager Oliver Bierhoff toen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.