Terug

Volg Vandaag Inside

Drietal trainers bedankt voor Ajax: 'Dat is weleens anders geweest'

Drietal trainers bedankt voor Ajax: 'Dat is weleens anders geweest'

27 jan 2023, 20:15

Alfred Schreuder werd donderdagavond op straat werd gezet, nadat Ajax voor het eerst in 58 jaar zeven Eredivisie-wedstrijden zonder zege bleef. De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer loopt echter uiterst moeizaam.

Nog geen uur na afloop van Ajax - Volendam kreeg Schreuder zijn ontslagbrief van de directie. Naar verluidt was die beslissing zélfs al genomen in de rust van die wedstrijd, zo stelt Valentijn Driessen. Ruud Brood werd immers tijdens de theepauze afgebeld, terwijl hij beoogd assistent zou zijn van Schreuder.

Het ziet ernaar uit dat Jong Ajax-trainer John Heitinga de honneurs waarneemt voor de rest van het seizoen. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij ziet de directie wel toekomst in de interim-coach, zo vertelt hij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. Voor de lange termijn zou de club al wat lijntjes hebben uitgelegd, tevergeefs weet Verweij.

"We hebben begrepen dat in totaal drie mensen gepolst zijn om het definitief over te nemen van Schreuder. Er is onder meer contact gelegd met Zlatko Dalić, de bondscoach van Kroatië. En drie keer is Ajax een 'nee' verkocht. Dat is ook weleens anders geweest: toen stonden ze in de rij om trainer te mógen worden. Dat is wel iets wat Ajax zorgen moet baren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.