Terug

Volg Vandaag Inside

Dave Vos gelinkt aan hoofdtrainerschap Ajax 1

Dave Vos gelinkt aan hoofdtrainerschap Ajax 1

3 jan 2024, 14:50

Guido Albers, zaakwaarnemer van Jong Ajax-trainer Dave Vos, is ervan overtuigd dat Vos de kwaliteiten bezit om ooit hoofdtrainer te worden van het eerste elftal van de Amsterdammers. Dat zegt Albers in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

De 40-jarige Vos is sinds februari 2023 trainer van Jong Ajax. Vos was dit seizoen al kort assistent-trainer van Hedwiges Maduro bij het eerste elftal, die het stokje tijdelijk overnam van de ontslagen Maurice Steijn. "Vos heeft een bepaalde visie die hij probeert terug te vertalen elke week naar de speelstijl in dit geval van Jong Ajax", zegt Albers over Vos. "Dat zie je terug en dan krijg je herkenbaar voetbal, omdat je ook op die manier traint. En dat hoor je ook van die spelers terug."

Of Albers het ziet gebeuren dat Vos ooit hoofdtrainer wordt van Ajax 1? "Wat mij betreft hoeft dat niet zo lang te duren", reageert de zaakwaarnemer. "Maar dat is niet aan mij. Op basis van zijn kwaliteiten zeker. Maar ja of dat uiteindelijk is in de rol, dat je bewijs van spreken eerst een andere Eredivisie-club traint en daar laat zien of hij echt zo goed is als wij denken en vanuit daar bij Ajax komt, of dat hij bij Ajax de kans krijgt... Ik denk dat Ajax niet zo'n seizoen meer wil meemaken, dan moet je daar wel als hele club de support aan geven. Want hij is natuurlijk onervaren in het Eredivisie-voetbal", aldus de Albers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.