Terug

Volg Vandaag Inside

Danny Vera evenaart zes jaar oud hitrecord in Single Top 100

Danny Vera evenaart zes jaar oud hitrecord in Single Top 100

1 okt 2021, 18:24

Danny Vera heeft met zijn nummer Roller Coaster het record van de langst genoteerde single ooit in de Single Top 100 geëvenaard. Zijn hit staat nu 129 weken in de lijst en komt daarmee op gelijke hoogte met Let It Go van Passenger, die tussen 2012 en 2015 129 weken genoteerd stond.

Roller Coaster, dat deze week stijgt van 86 naar 75, ging al eerder de geschiedenisboeken in door verschillende records te breken. Zo had het nummer een recordlange aanloop (38 weken) nodig om de top 10 te bereiken. Begin dit jaar zette Vera opnieuw een unieke hitprestatie neer toen Roller Coaster in de 91e week naar de vijfde plaats steeg, dankzij zijn nummer 1-positie in de Top 2000. Niet eerder moest een liedje zo lang wachten om de hoogste notering te bereiken.

Het record voor langst genoteerde Nederlandstalige single ooit staat op de naam van Davina Michelle. Duurt Te Lang stond tussen oktober 2018 en mei dit jaar in totaal 118 weken in de Single Top 100.

PRACHTIG! Danny Vera speelt 'Roller Coaster' tijdens opening VI
2:40
PRACHTIG! Danny Vera speelt 'Roller Coaster' tijdens opening VI

Bon Gepakt

Donnie en René Froger zijn ondertussen nog steeds in de top 3 te vinden. Met hun hit Bon Gepakt staan ze net zoals vorige week op de derde plaats. De artiesten worden voorgegaan door Farruko, die een plaatsje is gezakt naar de tweede positie. En op nummer 1 staat CKay met zijn hit Love Nwantiti, die sinds twee weken in de top 10 te vinden is.

De hoogste binnenkomer in de Singles Top 100 is het nieuwe nummer van Coldplay. Deze week bracht de band van Chris Martin met de Koreaanse band BTS het nummer My Universe uit. Hun nieuwe single is op de 43ste plek binnengekomen.

Single Top 10 week 39

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (2) CKay feat. Joeboy & Kuami Eugene - Love Nwantiti

2. (1) Farruko - Pepes

3. (3) Donnie feat. René Froger - Bon Gepakt

4. (4) $hirak feat. Ronnie Flex, Yssi SB & Lil Kleine - Uhuh

5. (6) Shouse - Love Tonight

6. (5) The Kid LAROI & Justin Bieber - Stay

7. (7) Ed Sheeran - Bad Habits

8. (10) Glass Animals - Heat Waves

9. (8) Mart Hoogkamer - Ik Ga Zwemmen

10. (9) Lost Frequenies & Calum Scott - Where Are You Now

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.