Terug

Volg Vandaag Inside

Conceição bestempeld als miskoop: 'Een jeugdspelertje, kan het niveau niet aan'

Conceição bestempeld als miskoop: 'Een jeugdspelertje, kan het niveau niet aan'

31 jan 2023, 13:30

Afgelopen zomer gaf Ajax minimaal 85,6 miljoen euro uit aan inkomende transfers. Onder hen is ook Francisco Conceição (20), die kan rekenen op forse kritiek van voormalig Ajax-trainer Aad de Mos.

De Amsterdammers kenden in de zomer van 2022 een ware leegloop met het vertrek van onder meer Lisandro Martinez, Sebastien Haller, Ryan Gravenberch en Nicolas Tagliafico. Het nieuwe technische hart - vormgegeven door Klaas-Jan Huntelaar en Gerrie Hamstra - kon vervolgens aan de bak en kreeg destijds veel lof over de aankopen.

Hoe anders is het een jaar later: Ajax werd uitgeschakeld in de Champions League, Daley Blind vertrok in januari na een ruzie met Alfred Schreuder én laatstgenoemde werd halsoverkop óók nog eens ontslagen na het neerzetten van de slechtste reeks in 58 jaar. Volgens Aad de Mos is dat te wijten aan het spelersbeleid.

"Je moet volgens mij heel goed naar de selectie kijken en de juiste keuzes maken", zegt Aad tegenover Voetbal International. De voormalig trainer is van mening dat Ajax had moeten kiezen voor de eigen jeugd in plaats van een legioen nieuwkomers. "Jorrel Hato, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim, hup, gooi ze er maar in. Leeftijd moet niet tellen, deze jongens hebben het. Rechtsback lekker Youri Regeer of Devyne Rensch. Linksback Hato als Owen Wijndal niet levert. Duidelijk."

Kijkend naar de aankopen van afgelopen zomer springen er 4 miskopen bovenuit voor Aad300 - zoals hij heet op sociale media. "Miskopen als Jorge Sánchez, Calvin Bassey, Florian Grillitsch en Francisco Conceição lekker laten. Die gaan het niet voor je doen." Ondanks het feit dat Conceição steeds beter op zijn plek lijkt in Amsterdam, ziet Aad weinig potentie in de kleine Portugees. "Hij hoort ook in dat rijtje, ja, geloof me nou maar, dat is een jeugdspelertje, kan het niveau niet aan, miskoop."

Vanwege de bestuurlijke chaos bij Ajax wordt de roep voor een terugkeer van Marc Overmars naar Amsterdam steeds luider. In Veronica Offside lieten Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Erik Dijkstra zich uit over de kwestie.

Is het een optie om Overmars terug te halen bij Ajax?
4:28
Is het een optie om Overmars terug te halen bij Ajax?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.