Terug

Volg Vandaag Inside

Biden euforisch na plaatsing Verenigde Staten voor achtste finales: 'USA, USA!'

Biden euforisch na plaatsing Verenigde Staten voor achtste finales: 'USA, USA!'

30 nov 2022, 09:20

De Amerikaanse president Joe Biden heeft trots en verheugd gereageerd op de zege van het Amerikaanse voetbalteam op Iran. Dankzij een 0-1 overwinning in het beladen duel kwalificeerde Team USA zich voor de achtste finale, waarin Oranje zaterdag de tegenstander is.

Biden was in Bay City, in de staat Michigan, om een fabriek te bezoeken en een toespraak over de economie te geven. Hij had het podium al verlaten toen hij de uitslag van de wedstrijd te horen kreeg. Daarop liep hij terug naar het podium, pakte de microfoon en deelde de uitslag met het publiek.

'VS 1, Iran 0, wedstrijd is voorbij", zei Biden, waarop met gejuich werd gereageerd in de zaal. Daarop zette de president nog een tandje bij "USA, USA!", scandeerde hij. En: "Dat is een grote wedstrijd, man! Ik sprak de bondscoach en de spelers van tevoren. Ik zei dat ze het konden. (...) Ze hebben het geflikt!" Biden keek triomfantelijk rond om te besluiten met: "Het leek me dat jullie dat wel wilden horen."

Per Twitter liet de Amerikaanse ploeg niet veel later weten: "WE DID IT, JOE."

In New York werd na de overwinning op Iran het Empire State Building in de nationale kleuren rood-wit-blauw verlicht om het bereiken van de achtste finales te vieren.

In Vandaag Inside werd Johan Derksen op de hak genomen voor zijn 'Joe Biden-achtige' acties na de uitzending. René van der Gijp gaat stuk. Kijk het fragment hieronder terug.

René ligt dubbel om 'Joe Biden-achtige' beelden van Johan: 'Dit is goed, man!'
4:37
René ligt dubbel om 'Joe Biden-achtige' beelden van Johan: 'Dit is goed, man!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.