Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlands Elftal treft Verenigde Staten in achtste finales WK

Nederlands Elftal treft Verenigde Staten in achtste finales WK

29 nov 2022, 22:04

Het Nederlands elftal treft zaterdag de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK. De Amerikanen wonnen hun laatste groepswedstrijd tegen Iran met 1-0 en eindigden daardoor als tweede in poule B, achter Engeland. Christian Pulisic maakte enkele minuten voor rust op aangeven van oud-Ajacied Sergiño Dest het doelpunt in Doha.

Oranje verzekerde zich eerder op de dag met winst op Qatar (2-0) van de eerste plaats in groep A. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal pakte 7 punten uit drie wedstrijden. Senegal eindigde met 6 punten als tweede en neemt het zondagavond in de achtste finales op tegen Engeland. De verliezend finalist van het EK versloeg Wales met 3-0 en won groep B met 7 punten. De Amerikanen eindigden op 5 punten, na eerdere remises tegen Wales (1-1) en Engeland (0-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.