Terug

Volg Vandaag Inside

Andries Jonker haalt Shanice van de Sanden terug bij Oranje Leeuwinnen

Andries Jonker haalt Shanice van de Sanden terug bij Oranje Leeuwinnen

24 aug 2022, 15:40

De nieuwe bondscoach Andries Jonker heeft Shanice van de Sanden direct opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen. De buitenspeelster was afgelopen EK de grote afwezige in de selectie van toenmalige bondscoach Mark Parsons.

In tegenstelling tot Van de Sanden mist Lieke Martens de beslissende groepswedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen IJsland om een rechtstreeks ticket voor het WK van volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland. De aanvalster is nog onvoldoende hersteld van een voetblessure die ze eerder deze zomer tijdens het EK opliep.

Jonker heeft Lize Kop opgenomen in zijn eerste selectie. De keepster is hersteld van een langdurige blessure. De KNVB maakte eerder op woensdag bekend dat Jonker de opvolger is van Parsons, die na een teleurstellend verlopen EK vertrokken is bij Oranje.

Nederland moet op 6 september waarschijnlijk van IJsland winnen om als eerste in de poule te eindigen. De nummer 2 van de groep krijgt een herkansing in de play-offs. Het duel met IJsland wordt gespeeld in het stadion van FC Utrecht. Vier dagen eerder oefent Oranje nog tegen Schotland in Zwolle.

De eerste selectie van Jonker bestaat uit 26 speelsters.

Selectie Nederland: Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Daphne van Domselaar (FC Twente), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Kika van Es (PSV), Stefanie van der Gragt (Inter Milan), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VFL Wolfsburg), Fenna Kalma (FC Twente), Lize Kop (Ajax), Romée Leuchter (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (Chelsea), Marisa Olislagers (FC Twente), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (VFL Wolfsburg), Shanice van de Sanden (Liverpool), Sherida Spitse (Ajax), Lynn Wilms (VFL Wolfsburg).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.