Terug

Volg Vandaag Inside

Andries Jonker volgt Mark Parsons op als bondscoach Oranje Leeuwinnen

Andries Jonker volgt Mark Parsons op als bondscoach Oranje Leeuwinnen

24 aug 2022, 11:00

Andries Jonker is aangesteld als bondscoach van de voetbalsters van Oranje. De 59-jarige Jonker, voormalig assistent van Louis van Gaal bij FC Barcelona en Bayern München, begint per direct en heeft een contract getekend tot het EK van 2025.

Jonker is de opvolger van de Engelsman Mark Parsons, met wie de samenwerking na het teleurstellende EK werd verbroken. Oranje werd deze zomer als titelhouder in de kwartfinales uitgeschakeld in Engeland.

"Ik heb eerder mogen ervaren hoe mooi het is om met een groep ambitieuze, toegewijde speelsters aan de slag te gaan", aldus de nieuwe bondscoach, die in 2001 al even interim-bondscoach was. "Ook zagen we het afgelopen EK hoe ontzettend snel het vrouwenvoetbal zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. We hebben ambitieuze doelstellingen, maar ook enorm veel kwaliteit en talent waar we uit kunnen putten richting het WK van 2023. Het is natuurlijk heel mooi om daar richting aan te mogen geven."

Jessica Torny en Arvid Smit blijven aan als assistent-coaches.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.