Terug

Volg Vandaag Inside

Akpom niet van plan om te vertrekken: 'Voor mijn gevoel ben ik honderd procent een Ajax-spits'

Akpom niet van plan om te vertrekken: 'Voor mijn gevoel ben ik honderd procent een Ajax-spits'

10 jan 2024, 09:13

Chuba Akpom heeft aangegeven dat hij deze winterse transferperiode niet van plan is om Ajax te verlaten. Hoewel er interesse is vanuit onder andere Lille OSC, wil de spits van de Amsterdamse club graag bij Ajax blijven, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Ik hoop gewoon te blijven; er is belangstelling uit Frankrijk, uit Engeland, maar ik voel echt dat dit nog een succesverhaal voor mij bij Ajax kan worden. Ik moet gewoon gaan spelen. Alles wat ik tot nu toe heb gedaan, is in gelimiteerde tijd geweest," aldus Akpom.

De Ajax-spits benadrukt zijn verlangen naar speelminuten: "Stel je voor dat ik alles zou gaan spelen, ik heb het gevoel dat ik dan echt een succesvolle tijd kan hebben hier. Dat zou me echt heel blij maken, want de fans zijn ongelooflijk. Het is een wereldwijd bekende club, Ajax. Ik ben er honderd procent op gefocust om hier te blijven; dat is het plan. Je weet nooit wat er morgen gebeurt, maar ik ben nu gelukkig hier."

De speler vindt zichzelf goed passen bij de Ajax-speelstijl: “Voor mijn gevoel ben ik honderd procent een Ajax-spits. Ik denk dat ik heel allround ben: ik kan diep gaan, maar ik kom ook graag in de bal, ik kan opendraaien en een crosspass of een steekbal geven, en ik kan scoren met beide benen en met mijn hoofd. Mijn punt is dat ik effectief voor Ajax kan zijn; ik hoop dat ik een serie wedstrijden krijg om dat te laten zien."

Akpom geeft aan waar hij het beste tot zijn recht komt: "Mijn beste positie is hangende spits, achter Brian Brobbey. Dat is mijn persoonlijke mening. Ik kan ook in de spits spelen, maar in die rol ben ik het best. Ik heb ook echt het gevoel dat Brian en ik samen heel wat schade kunnen aanrichten in deze competitie. We kunnen heel goed samenspelen; hij maakt mij beter en andersom ook."

De Ajax-speler blikt vooruit op de tweede seizoenshelft: "Het is zó zonde dat we de bekerwedstrijd tegen USV Hercules hebben verloren; daar was ik echt kapot van. Het enige dat we nu nog kunnen doen, is strijden voor een Champions League-ticket én de Conference League winnen. Daar moeten we honderd procent voor gaan, want het voelt gewoon raar om speler van Ajax te zijn en niets te winnen. Ieder Ajax-team dat ik ooit heb gezien, won wel een prijs: het kampioenschap, de beker, iets. We zullen iets moeten doen; we hebben geen andere keuze."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.