Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-talent Fitz-Jim slaat terug naar haatreacties op kapsel: 'Als je een volwassen kerel bent...'

Ajax-talent Fitz-Jim slaat terug naar haatreacties op kapsel: 'Als je een volwassen kerel bent...'

22 feb 2023, 12:30

Op sociale media krijgt Ajax-talent Kian Fitz-Jim (19) de nodige kritiek op zijn excentrieke kapsel. De middenvelder trekt zich daar echter weinig van aan: "Als je een volwassen kerel bent en zegt dat ik op een meisje lijk, dan vind ik dat kinderachtig".

Fitz-Jim (19) maakte begin dit jaar zijn Eredivisie-debuut voor de hoofdmacht van Ajax. In de wedstrijd tegen NEC (1-1) kreeg het veelbelovende talent de kans van toenmalig trainer Alfred Schreuder. Ook onder John Heitinga kan hij rekenen op een plek bij de Ajax-selectie en kreeg hij enkele speelminuten in de wedstrijd tegen Cambuur (0-5 winst).

Zijn kwaliteiten op het middenveld worden geroemd door kenners, waaronder Aad de Mos. "Leeftijd moet niet tellen, deze jongens hebben het", stelde de analist onlangs. Fitz-Jim krijgt echter ook veel aandacht voor zijn opvallend lange haardracht; veelal negatief. Hij heeft het staartje als sinds zijn tweede of derde levensjaar, vertelt hij in een video van Ajax media. "Ik ben nu 19 en heb het nog steeds. Ik ben niet ijdel, maar wil wél dat mijn haar er goed uitziet - of ten minste goed voor mij."

Soms leest de jeugdexponent wat haatberichten over zijn kapsel. "Mensen zeggen soms dat ik op een meisje lijk, maar ik trek mij daar niks van aan. Daar heb ik al mijn hele leven mee te maken. Vooral vroeger toen ik kleiner was en een zachter gezicht had. Maar ik trek er niet zoveel van aan. Als mensen daar blij van worden, dan moeten ze dat vooral doen. Er zijn weinig mensen die in mijn gezicht zeggen: 'Je lijkt op een wijf!'. Maar als ze dat onder m'n Instagram willen zetten, dan moeten ze dat vooral doen. Als je een volwassen kerel bent en zegt dat ik op een meisje lijk, dan vind ik dat kinderachtig", besluit Fitz-Jim.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.