Terug

Volg Vandaag Inside

Acteur Robert de Hoog veroordeelt schrappen OneLove-actie: 'Fuck de KNVB'

Acteur Robert de Hoog veroordeelt schrappen OneLove-actie: 'Fuck de KNVB'

22 okt 2022, 15:50

Robert de Hoog heeft met ongenoegen gereageerd op het schrappen van de voor november beoogde OneLove-actie van voetbalbond KNVB. "Fuck de KNVB", schrijft de 33-jarige acteur zaterdag op Instagram. Ook Youtuber Robbert Rodenburg deelt het statement van De Hoog op zijn Instagram-pagina.

De KNVB schrapte de OneLove-actie vanwege de ophef die ontstond omdat aanvoerders Orkun Kokcü (Feyenoord) en Redouan El Yaakoubi (Excelsior) weigerden de OneLove-aanvoerdersband te dragen. "Door binnen een maand opnieuw met de OneLove-band te gaan spelen, wat nog slechts een idee was, zal de nadruk hierdoor op andere zaken liggen dan op het gebaar dat je wil maken. Dan schiet je je doel voorbij, vandaar dat besloten is om dit nu even niet te doen", aldus een woordvoerder van de KNVB vrijdag.

COC Nederland, de landelijke lhbti-belangenorganisatie, noemde het schrappen van de voor november beoogde OneLove-actie van voetbalbond KNVB in een reactie "onbegrijpelijk". De Roze Kameraden, de lhbti-supportersgroep van Feyenoord, spraken van "een gemiste kans".

Ruud Gullit

Ruud Gullit vindt dat de KNVB een "blunder" begaat. "Een blunder, echt een gemiste kans", aldus Gullit vrijdag bij Ziggo Sport. De oud-aanvoerder van Oranje is lid van de commissie-Mijnals die in 2020 werd opgezet om racisme en discriminatie in het voetbal te bestrijden. Volgens Gullit is de commissie-Mijnals, waar ook onder anderen Humberto Tan, Daphne Koster, Marjan Olfers en burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem in zitten, niet gekend in de beslissing van de KNVB om af te zien van de voor november geplande actie.

"Ze schieten zichzelf hiermee in de voet, dat irriteert me gewoon", aldus Gullit. "Het gaat er niet zozeer om dat ze de commissie hebben gepasseerd, maar om het feit dat veel mensen bij de KNVB het niet voelen. Zij voelen niet aan den lijve wat het is om buitengesloten te zijn. Daarom is dit meer voor de bühne, om te laten zien: kijk ons eens even dit doen. Maar ze voelen de urgentie niet, ze kunnen zich niet inleven. Dan krijg je dit soort dingen."

Ook Marieke Derksen liet van zich horen na het statement van de voetbalbond. Op Twitter noemde de dochter van Johan de beslissing "geestelijke armoede".

Donderdagavond bracht Chris Woerts in Vandaag Inside het nieuws dat de KNVB de nieuwe campagne zou gaan schrappen. Kijk het fragment hieronder terug.

'KNVB blaast nieuwe OneLove-campagne af na ophef rondom aanvoerdersband'
1:54
'KNVB blaast nieuwe OneLove-campagne af na ophef rondom aanvoerdersband'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.