Terug

Volg Vandaag Inside

Marieke Derksen: 'Ik ben buitensporig boos op de KNVB'

Marieke Derksen: 'Ik ben buitensporig boos op de KNVB'

21 okt 2022, 19:00

De KNVB deed vrijdag de nodige wenkbrauwen fronzen met de mededeling dat een nieuwe OneLove-actie geschrapt is vanwege de ontstane ophef afgelopen week. Marieke Derksen noemt de beslissing "geestelijke armoede".

In Vandaag Inside bracht Chris Woerts donderdag de plannen van de KNVB al naar buiten. Een dag later werd dat bevestigd door de voetbalbond: "Door binnen een maand opnieuw met de OneLove-band te gaan spelen, wat nog slechts een idee was, zal de nadruk hierdoor op andere zaken liggen dan op het gebaar dat je wil maken. Dan schiet je je doel voorbij, vandaar dat besloten is om dit nu even niet te doen", aldus een woordvoerder.

Volgens Marieke Derksen is dat besluit verwerpelijk. Via Twitter laat zij weten: "Ben buitensporig boos op de KNVB. Eindelijk was er discussie over acceptatie van iedereen in voetbal. Dan komt er discussie en laten ze het statement meteen vallen. Wat een geestelijke armoede".

De dochter van Johan vindt het dan ook "een flinke stap terug in gayrights". "Zo jammer", besluit Marieke.

Chris Woerts wist donderdagavond in Vandaag Inside al te vertellen dat de nieuwe OneLove-actie niet door zou gaan. Bekijk het in de video hieronder.

'KNVB blaast nieuwe OneLove-campagne af na ophef rondom aanvoerdersband'
1:54
'KNVB blaast nieuwe OneLove-campagne af na ophef rondom aanvoerdersband'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.