Terug

Volg Vandaag Inside

5,5 voor Frenkie na Gibraltar: 'Kan gewoon niet voor een speler met zoveel klasse'

5,5 voor Frenkie na Gibraltar: 'Kan gewoon niet voor een speler met zoveel klasse'

1 apr 2021, 15:17

Na de 7-0 overwinning van Oranje op Gibraltar ontvangen Denzel Dumfries en Frank de Boer een onvoldoende van de Telegraaf. Barry van Galen deelde voor de krant cijfers uit aan het Nederlands elftal. Ondanks dat Frenkie en Luuk de Jong niet best speelden, volgens Van Galen, krijgen zij nog net een voldoende.

De oud-voetballer van onder meer AZ vindt vooral dat De Boer een aantal fouten heeft gemaakt. 'Als Luuk de Jong niet goed wordt gebruikt, stel hem dan niet op', reageert Van Galen. 'Tegen dit soort ploegen móét je met een behendige nummer tien spelen. Toen Memphis daar werd neergezet, vielen de goals als rijpe appelen. En de volgende keer graag Frenkie meer in het spel betrekken. Een speler met iets extra's als hij mag niet slechts als doorgeefluik dienen.'

Want ook laatstgenoemde kon maar weinig indruk maken op Van Galen. De Jong kreeg dan ook slechts een 5,5 voor zijn optreden tegen Gibraltar. 'Met alle respect: een speler met zijn kwaliteiten had veel vaker mensen vrij voor de goal moeten zetten. Er zat totaal geen verrassing in zijn spel. Frenkie opereerde meer als een balansspeler, terwijl hij een geniale steekbal in huis heeft. Geen schot op doel, geen assist, dat kan gewoon niet voor een speler met zoveel klasse', zo besluit Van Galen zijn verhaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.