Zwak Nederland verliest ook van Italië en eindigt laatste in Nations League

18 juni 2023, 17:07

Het Nederlands elftal is als vierde en laatste geëindigd in de finaleronde van de Nations League. Vier dagen na de verloren halve eindstrijd tegen Kroatië (2-4) kwam Oranje ook tekort tegen Italië in de wedstrijd om de derde plaats (2-3).

Italië leidde na 20 minuten al met 2-0 in Enschede. Federico Dimarco scoorde in de 6e minuut en stond in de 20e minuut ook aan de basis van de tweede Italiaanse treffer van Davide Frattesi. Donyell Malen verzuimde vlak voor beide doelpunten mee te lopen met Dimarco.

De teleurgestelde bondscoach Ronald Koeman wisselde driemaal in de rust. Wout Weghorst, Georginio Wijnaldum en Steven Bergwijn kwamen in het veld voor Noa Lang, Lutsharel Geertruida en Malen. Later kwamen ook Teun Koopmeiners en de debuterende Joey Veerman nog in het veld.

Met slechts drie verdedigers speelde Oranje een stuk beter dan in de eerste helft. Bergwijn tekende in de 68e minuut voor de 2-1, maar vier minuten later scoorde de ingevallen Federico Chiesa alweer voor Italië. Na een afgekeurde treffer van Weghorst bepaalde Wijnaldum in de 89e minuut de eindstand.