Terug

Volg Vandaag Inside

Ziyech geen optie meer voor Ajax

Ziyech geen optie meer voor Ajax

6 jan 2023, 15:31

Ajax-trainer Alfred Schreuder verwacht niet dat hij in de tweede helft van het seizoen een beroep kan doen op Hakim Ziyech. "Die positie heeft nu niet onze prioriteit", zei hij. "Bovendien hangt er ook een prijskaartje aan hem."

Ziyech is bij Chelsea niet zeker van een basisplaats. Al verscheen hij donderdag wel aan de aftrap van het thuisduel met Manchester City. Ajax onderzocht in de aanloop naar dit seizoen de mogelijkheid om Ziyech terug te halen. De club besloot uiteindelijk Lucas Ocampos van Sevilla te huren maar die Argentijn heeft nog nauwelijks speeltijd gekregen.

Het lijkt er op dat Ajax zondag de competitie hervat met Dusan Tadic als rechtsbuiten. "Maar Francisco Conceicao kan daar ook spelen en ik heb Mohammed Kudus daar ook wel eens neergezet. Ik denk dat we daar nog voldoende mogelijkheden hebben", zei de coach van Ajax.

Schreuder rekent deze maand wel op versterkingen. "Ik denk dat we er nog wel een verdediger bij kunnen hebben", zei de trainer, die Daley Blind zag vertrekken. Ahmetcan Kaplan heeft een blessure aan zijn voorste kruisband opgelopen en is waarschijnlijk het hele seizoen niet inzetbaar.

De coach van Ajax verwacht dat Edson Álvarez en Kudus bij Ajax blijven. "Het ziet er niet naar uit dat ze vertrekken", zei hij. Beide spelers werden de afgelopen maanden in verband gebracht met clubs uit de Premier League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.