Terug

Volg Vandaag Inside

Zien: Al-Jazira verwart Frank de Boer bij aankondiging met broer Ronald

Zien: Al-Jazira verwart Frank de Boer bij aankondiging met broer Ronald

6 juni 2023, 11:09

Frank de Boer vervolgt zijn trainersloopbaan in de Verenigde Arabische Emiraten. De 53-jarige Nederlander bereikte maandag een akkoord met Al Jazira, waar hij zijn landgenoot Marcel Keizer opvolgt. De nieuwe club van De Boer maakte zijn komst bekend met een visual waarbij de oud-voetballer poseert met al zijn gewonnen prijzen, alleen gebruikte Al Jazira echter per ongeluk een foto van tweelingbroer Ronald na een wedstrijd op het WK in 1998.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Voor De Boer is het zijn eerste klus als trainer nadat hij een kleine twee jaar geleden vertrok als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat gebeurde twee dagen na de uitschakeling tegen Tsjechië in de achtste finales van het EK.

Als trainer van Ajax had De Boer meer succes. Van 2011 tot 2014 bezorgde hij de Amsterdammers vier landstitels op rij. De 112-voudig international was daarna nog trainer van Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. De Boer werd bij die clubs snel ontslagen.

De Boer begint 1 juli bij zijn nieuwe club, waar hij een contract voor twee jaar ondertekende. Al Jazira heeft nu vijf Nederlandse hoofdtrainers op rij. Voor De Boer en Keizer waren Jurgen Streppel, Damiën Hertog en Henk ten Cate eindverantwoordelijk. Bij Al Jazira voetbalt middenvelder Thulani Serero. De 33-jarige middenvelder werkte eerder bij Ajax samen met De Boer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.