Terug

Volg Vandaag Inside

Zidane ergert zich aan vragen over arbitrage: 'Het was een verdiende overwinning'

Zidane ergert zich aan vragen over arbitrage: 'Het was een verdiende overwinning'

22 juni 2020, 11:00

Zinedine Zidane kreeg na de overwinning van zijn ploeg bij Real Sociedad (1-2) vooral vragen over de arbitrage en dat irriteerde de Fransman behoorlijk. 'Ik vind het heel vervelend dat iedereen alleen maar praat over de scheidsrechters, net alsof wij niets hebben laten zien op het veld,' zei Zidane. 'Wedstrijden win je op het veld en dat hebben wij gedaan, het was een verdiende overwinning.'

Real Madrid kwam kort na rust op voorsprong in San Sebastián via Sergio Ramos, die een strafschop benutte nadat Vinicus Jr. onderuit was gelopen. Adnan Januzaj dacht de gelijkmaker te hebben binnengeschoten, maar de 1-1 werd afgekeurd omdat ploeggenoot Mikel Merino hinderlijk buitenspel stond. Real Sociedad beklaagde zich even later weer bij de scheidsrechter omdat Karim Benzema bij het maken van de 0-2 hands zou hebben gemaakt, maar de VAR zag geen aanleiding het doelpunt af te keuren.

'Ik heb geen beelden gezien, maar ik hoorde dat de penalty terecht was en dat er ook niets mis was met de goal van Karim,' zei Zidane. 'Ik wil praten over voetbal en over de wedstrijd, niet over zulke controverses. Daar gaat de scheidsrechter over.'

Real Madrid heeft de eerste drie duels sinds de hervatting van de Spaanse voetbalcompetitie gewonnen en de koppositie overgenomen van FC Barcelona. Beide clubs hebben evenveel punten, maar de onderlinge resultaten zijn in het voordeel van de Madrilenen. 'Er zijn nog acht wedstrijden te gaan, de competitie wordt pas aan het einde beslist,' aldus Zidane.

Als speler won Zidane ook vele prijzen. In 2002 besliste hij op geweldige wijze de finale van de Champions League tegen Bayer Leverkusen. Bekijk de goal hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.