Terug

Volg Vandaag Inside

'Witsel en Fellaini behoeden Standard van degradatie naar vierde klasse'

'Witsel en Fellaini behoeden Standard van degradatie naar vierde klasse'

5 mei 2020, 23:36

In Luik kunnen ze door hulp van twee oud-spelers opgelucht ademhalen. Een lange tijd leek het doek te vallen voor Standard, maar de degradatie naar de vierde klasse lijkt nu toch niet te gaan gebeuren. Ook zal de proflicentie niet afgenomen worden, dat meldt Het Nieuwsblad.

De definitieve beslissing komt pas op zondag, maar alles wijst erop dat de Belgische club alsnog een licentie krijgt. Na de zitting van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, bracht de KBVB goed nieuws aan de club uit Luik.

Eerder werd Standard nog veroordeeld tot spelen van vierde klasse voetbal. Ook zouden ze niet met nul punten beginnen maar in de min. Standard kreeg deze sancties omdat zeven spelers hun tekenpremies niet hadden ontvangen. Er was ook onduidelijkheid over de draagkracht van Bruno Venanzi, een investeerder die het stadion van Luik wilde overnemen.

Met behulp van Axel Witsel en Marouane Fellaini zijn de financiële problemen inmiddels opgelost. Witsel investeerde naar verluidt 2.5 miljoen euro in zijn oude club. Fellaini leent de club 3 miljoen euro. Door deze investeringen lijkt Standard Luik degradatie te gaan ontlopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.