Terug

Volg Vandaag Inside

‘Wij zijn Ajax, we hebben een team dat Feyenoord kan verslaan’

‘Wij zijn Ajax, we hebben een team dat Feyenoord kan verslaan’

22 sep 2023, 20:01

Maurice Steijn snapt waarom veel mensen Ajax zondag niet als favoriet voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zien. "Feyenoord is de kampioen en heeft zeker een goede ploeg", zei hij. "Maar wij zijn Ajax. We hebben zeker een team dat Feyenoord kan verslaan. We hadden ook Marseille kunnen verslaan. Dat is ook een goed team."

Ajax wacht al vier duels op een zege, na een nederlagen tegen Ludogorets (0-1) en FC Twente (3-1) en gelijke spelen tegen Fortuna Sittard (0-0) en Olympique Marseille (3-3). Feyenoord steekt de laatste weken in uitstekende vorm. De landskampioen won de laatste vier wedstrijden en scoorde maar liefst zeventien keer in de laatste drie competitieduels.

"Iedereen weet dat wij er op het laatste moment heel veel nieuwe spelers hebben bijgekregen", zei Steijn. "We zijn een ploeg in opbouw, we hebben tijd nodig. Maar ik ben zeker positief over de toekomst. Feyenoord speelt met zes of zeven spelers die vorig seizoen kampioen zijn geworden. Kijk naar hun vier verdedigers. Die zijn stabiel en spelen al langer met elkaar. Dat is toch wel een groot verschil met ons nu."

Ajax, na vier duels twaalfde in de Eredivisie, was de afgelopen wedstrijden vooral defensief kwetsbaar. De vleugelverdedigers spelen zo aanvallend dat ze na balverlies vaak niet op tijd terug zijn. Ajax lijdt in de opbouw ook veel te vaak slordig balverlies. FC Twente en Olympique Marseille hadden afgelopen week wel vaker dan driemaal kunnen scoren.

"Onze verdediging is nog te vaak niet op orde", erkende Steijn. "Daar trainen we op, daar werken we hard aan. Maar ik kijk ook naar het positieve. Ik heb tegen Marseille ook mooie aanvallen en doelpunten gezien. Defensief moet het echt beter, want Feyenoord heeft voldoende kwaliteiten om de kansen die wij mogelijk weggeven te benutten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.