Terug

Volg Vandaag Inside

Weinig begrip voor keuze Xavi Simons: ‘Als de dollars in de ogen komen…’

Weinig begrip voor keuze Xavi Simons: ‘Als de dollars in de ogen komen…’

17 juli 2023, 10:44

De keuze van Xavi Simons om terug te keren naar Paris Saint-Germain kan op weinig begrip rekenen van Jan Poortvliet. De voormalig PSV-verdediger baalt van het vertrek van de 20-jarige sterspeler, zo laat hij weten aan Omroep Brabant.

“Je hebt het naar je zin in Eindhoven, je hebt de kans in de Champions League te spelen - al speelt PSG daar natuurlijk ook in - en je staat bij PSV in de basis! Zo jammer dit, want dit zou een topjaar kunnen worden voor PSV”, zegt Poortvliet. “Hij had ook volgend seizoen kunnen weggaan. Als je zoveel talent hebt als hij, komt die stap toch wel.”

Poortvliet ziet talentvolle spelers steeds vaker op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken. Volgens de voetbaltrainer spelen zaakwaarnemers daarin een grote rol. “Je ziet dit tegenwoordig zo vaak. Volgens mij heeft dit te maken met de invloed die zaakwaarnemers hebben, als de dollars in de ogen komen... Als je twee keer zoveel kunt verdienen, of misschien wel nog meer, dan houd je zoiets niet tegen. Zo is de voetbalwereld tegenwoordig. Kijk, dat sommige oudere voetballers nu kiezen voor een land zoals Saoedi-Arabië kan ik nog snappen, dat die op hun oude dag nog even willen cashen. Maar dat ook zulke jonge voetballers voor het geld kiezen, vind ik jammer…”

Simons verliet zondag het trainingskamp van de Eindhovenaren om een terugkeer naar PSG af te ronden. De international van Oranje stapte afgelopen zomer over van de Franse kampioen naar PSV, maar PSG kreeg daarbij de optie om Simons voor een relatief laag bedrag terug te kopen.

Simons kwam in het shirt van PSV tot 49 wedstrijden, waarin hij naast zijn 19 doelpunten ook nog 9 assists gaf. De viervoudig international werd met PSV tweede in de Eredivisie en won de KNVB-beker. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.