Terug

Volg Vandaag Inside

'Waarom Kökcü en Tadić elkaar geen hand gaven voor De Klassieker'

'Waarom Kökcü en Tadić elkaar geen hand gaven voor De Klassieker'

21 mrt 2023, 00:00

Voorafgaand aan De Klassieker van afgelopen zondag gaven Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü en Ajax-captain Dušan Tadić elkaar geen hand. Volgens Turkse media weigerde Kökçü de hand van Tadić te schudden en lijken ze de reden hierachter nu te weten.

De keuze van Kökçü om niet de hand van Tadic te schudden zou te maken hebben met de recente zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Ajax-captain Tadić droeg toen namelijk als enige van alle aanvoerders in de Eredivisie niet een speciale aanvoerdersband als eerbetoon voor de getroffen mensen.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Het Turkse Fanatik schrijft op Twitter dat Kökçü er daarom voor heeft gekozen de hand van Tadić niet te schudden. De 34-jarige Serviër sprak later in die week - waarin aandacht werd gevraagd voor de slachtoffers van de aardbevingen - alsnog zijn steun uit via Instagram: "De aardbevingen in Turkije en Syrië hebben me diep geschokt. Mijn gedachten zijn bij de mensen die een geliefde zijn verloren door deze tragedie en bij iedereen die op enige wijze getroffen zijn."

Eerder in Veronica Offside vertelde Wesley dat Ajax als enige Eredivisieclub weigerde mee te doen met een aanvoerdersband voor Turkije en Syrië.

Ajax weigerde aanvoerdersband voor Turkije en Syrië: 'Dat kwam vanuit de directie'
2:16
Ajax weigerde aanvoerdersband voor Turkije en Syrië: 'Dat kwam vanuit de directie'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.