Terug

Volg Vandaag Inside

Voorzitter De Graafschap krijgt boete voor 'Fuck Steijn-tweet'

Voorzitter De Graafschap krijgt boete voor 'Fuck Steijn-tweet'

23 mrt 2021, 19:55

De Graafschap-voorzitter Martin Mos moet een boete van 500 euro betalen vanwege een bericht dat hij begin deze maand op Twitter zette. Hij schreef daarin "fuck steijn", bedoeld voor trainer Maurice Steijn van NAC Breda. Volgens de tuchtcommissie van de KNVB heeft Mos hiermee de gedragscode voor officials in het betaalde voetbal overschreden.

De voorzitter kreeg een boete van 1000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. Mos, een fervent gebruiker van Twitter, schreef het betreffende bericht op 12 maart nadat De Graafschap zich had verzekerd van de derde periodetitel. "YES !!!! love my club !!! fuck steijn!", zo was de boodschap.

Eerder die week had NAC, een concurrent van De Graafschap in de strijd om promotie naar de Eredivisie, de komst van Ralf Seuntjens aangekondigd. Seuntjens speelt nu voor De Graafschap en moest als gevolg van zijn naderende overstap zijn aanvoerdersband inleveren. Mos was vooral boos omdat NAC-trainer Steijn zich daarvoor al publiekelijk had uitgelaten over de komst van Seuntjens.

De ochtend na het veroveren van de periodetitel bood Mos min of meer excuses aan. "Inmiddels is er weer genoeg over gezegd, woord fuck was misschien ongepast, trekt een lange neus was misschien correcter geweest, echter de boodschap blijft hetzelfde."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.