Terug

Volg Vandaag Inside

Voorzitter Bulgaarse bond stapt alsnog op

Voorzitter Bulgaarse bond stapt alsnog op

15 okt 2019, 18:10

Borislav Michailov heeft alsnog gehoor gegeven aan een oproep van de Bulgaarse premier Bojko Borisov om op te stappen als voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond. Aanleiding zijn de apengeluiden en racistische spreekkoren van Bulgaarse fans richting donkere spelers van Engeland tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd maandagavond in Sofia.

Eerder op de dag liet een woordvoerder nog weten dat Michailov er niet over piekerde zijn ontslag in te dienen. "De regering heeft het recht niet zijn ontslag te eisen en zich te mengen in het voetbal", zei hij. Enkele uren later kwam er toch een persverklaring naar buiten waarin het vertrek van de voorzitter werd gemeld. De bond verwees naar "recente spanningen die schadelijk zijn voor het Bulgaarse voetbal en de bond".

De 56-jarige Michailov keepte ruim honderd interlands voor het Bulgaarse elftal. Hij is de vader van voormalig FC Twente-keeper Nikolai Michailov en was sinds 2005 voorzitter van de nationale bond.

Kort nadat de bond zijn ontslag had bekendgemaakt, deden meer dan twintig politieagenten een inval in het hoofdkantoor van de BFU in Sofia. Ze zochten volgens persbureau Reuters vooral naar documenten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.