Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Oranje-doelman Jan Jongbloed overleden

Voormalig Oranje-doelman Jan Jongbloed overleden

31 aug 2023, 12:18

Jan Jongbloed is op 82-jarige leeftijd overleden, meldt ESPN. Jongbloed speelde twee WK-finales voor Oranje, in 1974 en 1978 en verdedigde onder meer het doel van DWS, FC Amsterdam, Roda JC en Go Ahead Eagles.

Ook bereikte Jongbloed als assistent- en interimtrainer successen met Vitesse. Jongbloed (686 wedstrijden) is op Pim Doesburg (687 wedstrijden) na de voetballer met de meest gespeelde Eredivisieduels. Ook was hij de oudste speler ooit in een Eredivisiewedstrijd. Op 8 september 1985 stond hij op 44-jarige leeftijd onder de lat bij Go Ahead Eagles.

Jongbloed was na zijn loopbaan in de voetbalwereld onder meer te horen op de radio. De oud-doelman was al enige tijd ziek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.