Terug

Volg Vandaag Inside

Virgil van Dijk ontvangt torenhoge boete na tirade tegen de scheidsrechter

Virgil van Dijk ontvangt torenhoge boete na tirade tegen de scheidsrechter

8 sep 2023, 17:34

Virgil van Dijk heeft een fikse geldboete van ruim 116.000 euro en een extra wedstrijd schorsing gekregen van de Engelse voetbalbond FA. De verdediger ontvangt de straf voor een rode kaart en het vertonen van ‘ongepast gedrag’ richting de arbitrage.

Van Dijk werd eind augustus in het Premier League-duel met Newcastle na 28 minuten met een rode kaart van het veld gestuurd, omdat hij de Zweedse aanvaller Alexander Isak naar de grond werkte. De aanvoerder van het Nederlands elftal was het niet eens met deze beslissing en ging vervolgens flink tekeer tegen de scheidsrechter.

Door de schorsing moet Van Dijk ook het duel van The Reds tegen Wolverhampton Wanderers aan zich voorbij laten gaan. Volgens de FA heeft Van Dijk in een reactie toegegeven dat zijn gedrag niet door de beugel kon. "De verdediger erkende dat hij ongepast gedrag heeft vertoond richting een official en daarbij grof en beledigend taalgebruik heeft toegepast", aldus de Engelse voetbalbond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.