Terug

Volg Vandaag Inside

Vink hekelt Ajacied: ‘Ik weet niet wat hij kwam doen, was gewoon thuisgebleven...’

Vink hekelt Ajacied: ‘Ik weet niet wat hij kwam doen, was gewoon thuisgebleven...’

23 okt 2023, 11:32

Marciano Vink spreekt van een mentaliteitsprobleem in de selectie van Ajax. De analist verbaasde zich tijdens FC Utrecht - Ajax (4-3) over de houding van een aantal spelers, zo geeft hij aan bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

“Met de mentaliteit zit het gewoon niet goed en dat is eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen”, zegt Vink, die een aantal beelden laat zien waarop linksback Borna Sosa niet omschakelt na balverlies. “Moet je kijken hoe lang het duurt voor hij weer in actie komt… dit zie je absoluut niet bij ploegen die bovenaan staan in de Eredivisie.”

De analist heeft zich ook gestoord aan de houding van Steven Berghuis. “Ik weet niet wat hij vandaag kwam doen. Was gewoon thuisgebleven. Had gezegd: trainer, ik kan me er niet toe zetten om een halfuur alles te geven’”. Vink laat een aantal fragmenten zien, waarop te zien is dat Berghuis nauwelijks reageert na balverlies. “Dit is zijn houding, moet je kijken… hij zet totaal geen druk meer. Hij heeft er geen zin in.”

Ajax heeft al acht opeenvolgende duels in de Eredivisie en Europa League niet gewonnen. De nederlaag bij FC Utrecht was alweer de vierde op rij in de competitie. De recordkampioen van Nederland staat inmiddels met de 17e plaats onder de degradatiestreep; alleen FC Volendam heeft minder punten. De Amsterdammers spelen donderdag een Europees uitduel met Brighton & Hove Albion en zondag wacht een uitwedstrijd tegen koploper PSV. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.