Terug

Volg Vandaag Inside

Video: VVV mist vier (!) penalty's: Almere City naar finale play-offs om promotie en degradatie

Video: VVV mist vier (!) penalty's: Almere City naar finale play-offs om promotie en degradatie

3 juni 2023, 19:58

Almere City FC heeft de finale van de play-offs om promotie en degradatie bereikt. De formatie van trainer Alex Pastoor versloeg VVV-Venlo na een opvallende serie strafschoppen, 2-0. De Limburgers misten vier strafschoppen, waarvan er drie werden gestopt door doelman Nordin Bakker. "Heerlijk om zo de finale te bereiken", zei de 'held van Almere' bij ESPN.

Na 90 minuten was de stand 1-1. In de verlenging werd niet gescoord. Het eerste duel was ook in 1-1 geëindigd. De eerste vier spelers die mochten aanleggen van de stip misten. VVV ging daar vervolgens mee door. Lance Duijvestijn en Álvaro Peña schoten wel raak voor de thuisclub.

Duijvestijn zette Almere City kort na de hervatting ook op voorsprong. Hij schoot raak na foutief uitverdedigen aan Limburgse zijde. Soulyman Allouch maakte na ruim een uur gelijk, door de bal op fraaie wijze in de 'verre' bovenhoek te krullen. In de slotminuten van de reguliere speeltijd kreeg Jeredy Hilterman voor Almere nog een aardige mogelijkheid, maar doelman Ennio van der Gouw greep in.

Na het doelpunt van Allouch werd het duel tijdelijk onderbroken door scheidsrechter Edwin van de Graaf, omdat er een beker met inhoud op het veld werd gegooid.

De andere halve finale gaat tussen FC Emmen en NAC Breda. Emmen won de eerste wedstrijd in Brabant met 2-1. Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn al gepromoveerd naar de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.