Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Ron Jans doet 'Aad de Mosje' bij berekening van kans dat FC Twente doorgaat

Video: Ron Jans doet 'Aad de Mosje' bij berekening van kans dat FC Twente doorgaat

24 aug 2022, 16:50

Op de persconferentie in aanloop naar het duel tussen FC Twente en Fiorentina heeft Ron Jans een 'Aad de Mosje' gedaan bij het berekenen van de kans dat zijn ploeg de groepsfase van de Conference League behaalt.

Aad de Mos deed als trainer van Vitesse ooit enkele onnavolgbare berekeningen, en Ron Jans deed woensdagmiddag iets soortgelijks toen hij voorspelde hoe groot de kans is dat Twente ten koste van Fiorentina de groepsfase van de Conference League haalt.

"Als je kijkt dat de eerste uitslag 2-1 is... Bij een gelijkspel of een overwinning voor Fiorentina zijn ze door. Dat is twee op drie. Maar ook bij een kleine nederlaag is het verlenging, waarbij Fiorentina ook nog door kan gaan. Dus dan schat ik Fiorentina op 73 procent. Maar omdat wij thuis spelen trek ik er toch 15 procent vanaf, en dan kom ik op 58 procent kans voor Fiorentina en 42 procent voor Twente."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.