Terug

Volg Vandaag Inside

Video: ME zet waterkanon in bij De Kuip na aankomst anonieme Ajax-bus

Video: ME zet waterkanon in bij De Kuip na aankomst anonieme Ajax-bus

22 jan 2023, 13:40

De bus van Ajax is rond 13.00 uur zonder problemen gearriveerd bij stadion de Kuip in Rotterdam voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Even werd het onrustig rondom het stadion, waarna de ME een waterkanon inzette.

De spelers uit Amsterdam arriveerden in een anonieme bus die niet overduidelijk van Ajax is. Tijdens de laatste 'Klassieker' in Rotterdam werd de bus van Ajax door honderden relschoppers belaagd met rookbommen en vuurwerk toen deze bij het stadion arriveerde. Om dat te voorkomen werd de anonieme bus naar verluidt begeleid door 4 ME-bussen, motoragenten én een helikopter. "Het mag wat kosten", aldus de verbaasde automobilist op Twitter.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Rond De Kuip zijn agenten, ME, politie te paard en meerdere waterwerpers aanwezig. Er zijn vele tientallen agenten op de been rond het stadion. Ook loopt het terrein rond het stadion vol met supporters. Die staken het nodige vuurwerk af toen de anonieme Ajax-bus arriveerde bij De Kuip.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Om 14.30 uur begint de beladen voetbalwedstrijd tussen aartsrivalen Feyenoord en Ajax, beter bekend als de Klassieker. De Rotterdamse politie liet van tevoren al weten in ruime mate en, naar eigen zeggen, "zichtbaar en onzichtbaar" aanwezig te zijn rond De Kuip.

Zowel de club als de autoriteiten willen een herhaling van de ongeregeldheden bij de laatste editie in Rotterdam voorkomen. Op 19 december 2021 werden rond de wedstrijd 78 mensen aangehouden, onder meer voor het bezit van zwaar illegaal vuurwerk, belediging en openlijke geweldpleging. Er was ook een groep van ruim honderd mensen die met onder meer vuurwerk en flessen naar de politie gooide.

Het is de eerste keer sinds 27 januari 2019 dat de Klassieker weer in een volle Kuip wordt gespeeld. Bij de wedstrijden tussen beide rivalen zijn al jarenlang geen supporters van het uitspelende team welkom vanwege de ongeregeldheden en veiligheidsrisico's in het verleden rond deze ontmoeting.

Voorafgaand aan de Klassieker bracht verslaggever Tom Staal een bezoekje aan Rotterdam. Kijk het fragment hieronder terug.

Man heeft kunstoog met logo van Feyenoord: 'Ik ben fan in hart, nieren én oog'
2:49
Man heeft kunstoog met logo van Feyenoord: 'Ik ben fan in hart, nieren én oog'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.