Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen slechts achtste in kwalificatie GP Singapore

Verstappen slechts achtste in kwalificatie GP Singapore

1 okt 2022, 16:10

Max Verstappen heeft genoegen moeten nemen met de achtste plek in de kwalificatie van de Grote Prijs van Singapore. De regerend wereldkampioen was bezig aan een snelle laatste ronde, maar werd door zijn team Red Bull ineens naar binnen gehaald. Poleposition gaat naar Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Doordat Verstappen zijn laatste ronde niet afmaakte, stond van hem in Q3 slechts een tijd die bijna 2 seconden langzamer was dan die van Leclerc. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez zette de tweede tijd neer, voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Op de opdrogende baan van het Marina Bay stratencircuit zette Hamilton in de derde kwalificatie als eerste een snelle tijd neer. Verstappen deed een aanval op die tijd, maar kon zijn Red Bull maar ternauwernood uit de muur houden. Daardoor gaf hij 0,376 seconde toe op de tijd van de Britse Mercedescoureur.

Maar de echte toptijden kwamen pas bij de allerlaatste poging. Verstappen brak eerst een snelle ronde af, om alles op de laatste ronde te gooien. Leclerc was ondertussen met 1.49,412 de snelste, maar Verstappen zat daar in de tussentijden bijna een seconde onder.

De Red Bull-coureur kreeg vlak voor het einde echter de oproep van zijn team om de ronde af te breken en de pitstraat in te sturen. "Waarom? Ik snap niet waar dit om gaat?", reageerde hij geschokt op de boordradio. Zijn team liet na afloop weten dat de wagen van Verstappen anders te weinig brandstof had gehad. Dat had de coureur op een diskwalificatie van de kwalificatie hebben komen te staan.

Het betekent dat de regerend wereldkampioen zondag slechts vanaf de achtste plek vertrekt op een circuit waar het lastig inhalen is. Het verkleint zijn kansen om de wereldtitel al te prolongeren bij de GP van Singapore aanmerkelijk. Verstappen heeft op papier zondag al de kans om zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. Hij moet dan wel winnen en zijn grootste rivaal Leclerc mag niet al te hoog eindigen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.