Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen over winst constructeurstitel Red Bull: 'Ik ben er heel trots op'

Verstappen over winst constructeurstitel Red Bull: 'Ik ben er heel trots op'

24 sep 2023, 11:25

Max Verstappen vond het geweldig om weer te winnen, maar hij was vooral blij met de constructeurstitel voor Red Bull.

"Die titel was een groot doel dit jaar en om hem al zo vroeg te winnen, is heel bijzonder. Ik ben er heel trots op", zei de Nederlander kort na zijn dominante overwinning in de Grand Prix van Japan.

"Het is een ongelooflijk jaar. Het team heeft echt een raket van een auto gebouwd. De auto werkte goed op elke band, iedere ronde liep ik verder uit", vervolgde Verstappen. "Alleen de start was even uitkijken, want ik had iets te veel wielspin en die jongens van McLaren zaten dichtbij me."

Verstappen kan in de Grand Prix van Qatar over twee weken zijn derde wereldtitel al binnenhalen. Dat is op vijf races van het einde. Zijn voorsprong in het kampioenschap op zijn teamgenoot Sergio Pérez, die in de Grote Prijs van Japan al vroeg uitviel en geen punten scoorde, bedraagt inmiddels 177 punten. Het betekent dat Verstappen in Qatar op zaterdag in de sprintrace de titel al kan veroveren. "Wie weet", zei Verstappen bij Viaplay. "En dan zondag de race winnen, kunnen we twee keer feest vieren."

Teambaas Christian Horner van Red Bull kwam superlatieven tekort om de dertiende zege van Verstappen in dit jaar en de zesde constructeurstitel in het bestaan van Red Bull te prijzen. "Dit was de meest fantastische race en het is het meest fantastische jaar voor ons. Dat is te danken aan de jongens die hun werk doen op de circuits, maar ook aan de jongens en meiden die op de fabriek in Milton Keynes hun best doen. En natuurlijk is Max op dit moment van een ander niveau."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.