Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen baalt van Norris: 'Creëert zo'n probleem zelf door iemand anders te naaien'

Verstappen baalt van Norris: 'Creëert zo'n probleem zelf door iemand anders te naaien'

8 okt 2022, 10:30

Max Verstappen heeft een reprimande gekregen voor zijn onvoorzichtige actie in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan. Hij behoudt daardoor zijn poleposition voor de race op zondag, waarin hij zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 kan veroveren.

"Het was in mijn ogen een klein momentje. Het zou heel apart zijn als ze mijn poleposition afnemen", zei Verstappen bij Viaplay. "Het is een herenakkoord dat je elkaar niet inhaalt in de laatste bocht van de ronde waarin je je klaarmaakt voor een snelle ronde. Hij creëert zo het probleem zelf door iemand anders te naaien. Dat vind ik niet correct."

Verstappen reed een stuk langzamer dan Norris die van achteruit hard kwam aanrijden. "Ik reed vrij langzaam omdat mijn bandentemperatuur nog laag was en zag hem komen in mijn spiegel. Ik wilde gas geven om hem nog voor te blijven, maar mijn auto gleed een beetje weg naar links. Lando moest over het gras om mij te ontwijken, gelukkig gebeurde er niets", aldus de coureur van Red Bull.

"Verder was het een hele lekkere ronde. Het is sowieso fantastisch om hier te rijden. Ik kon in mijn tweede run die tijd niet meer verbeteren, omdat ik iets minder neerwaartse druk had. Ik was namelijk een onderdeel aan de achterkant van mijn auto kwijtgeraakt toen ik over de kerbstones reed. Het was best wel een groot stuk."

Reprimande

De wedstrijdjury onderzocht na de kwalificatie het incident waarbij Verstappen in zijn Red Bull onverwachts uitweek naar links en de veel sneller rijdende Lando Norris in zijn McLaren maar net een botsing kon vermijden door over het gras naast de baan van Suzuka te rijden. Dat gebeurde in de ronde waarin beide coureurs zich klaarmaakten voor een snelle ronde op tijd.

Verstappen kan zondag zijn tweede wereldtitel veiligstellen. Hij is zeker van het kampioenschap als hij de race wint én de snelste raceronde rijdt. "Het ging hier goed in de regen en ook goed op een droge baan. Het is even afwachten wat het weer doet morgen: sommigen voorspellen regen, anderen zeggen dat het droog blijft. Ik heb in ieder geval vertrouwen in de auto."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.