Terug

Volg Vandaag Inside

Vermeulen noemt ideale vervanger De Jong: 'We hebben iemand in Nederland die daar héél goed kan spelen'

Vermeulen noemt ideale vervanger De Jong: 'We hebben iemand in Nederland die daar héél goed kan spelen'

9 okt 2023, 12:08

Jordy Clasie heeft de analisten van Studio Voetbal overtuigd dat hij een nieuwe kans verdient in het Nederlands elftal. De aanvoerder van AZ liet afgelopen zondag een uitstekend optreden zien in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax.

Frenkie de Jong raakte onlangs geblesseerd bij Barcelona en zal de EK-kwalificatieduels tegen Frankrijk en Griekenland moeten missen. Volgens analist Arno Vermeulen had de bondscoach Clasie een kans moeten geven als vervanger van De Jong. "We hebben iemand in Nederland die daar heel goed kan spelen, maar die is ook niet geselecteerd". Hij speelt fantastisch bij AZ. Alles begint bij hem in het spel van AZ," aldus Vermeulen. Pierre van Hooijdonk is eveneens lovend over Clasie. "Hij speelt met de sigaar in de mond. Hij ziet alles. Hij doorziet elke pass en is zelfs in de passing geweldig."

Ibrahim Afellay prijst Clasie als volgt: "Hij is echt de strateeg bij AZ. Hij houdt het team bij elkaar." Clasie speelde een cruciale rol bij de openingstreffer van Vangelis Pavlidis door de bal prachtig aan te nemen en het spel te versnellen richting het doel van Jay Gorter. Uiteindelijk won AZ met 1-2.

Clasie heeft eerder al twaalf interlands gespeeld voor het Nederlands elftal. Zijn laatste cap dateert uit 2016, toen hij 75 minuten meedeed in het vriendschappelijke gelijkspel tegen België (1-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.