Terug

Volg Vandaag Inside

VAR maakt intrede in het tafeltennis

VAR maakt intrede in het tafeltennis

12 dec 2019, 12:25

De videoscheidsrechter maakt deze week in het toptafeltennis zijn entree. Bij de ITTF World Tour Grand Finals, die donderdag beginnen in Zhengzhou in China, kunnen spelers de hulp inroepen van de VAR als ze twijfelen aan de juistheid van een arbitrale beslissing. Meteen na het gespeelde punt kan de videoscheids de beelden terugkijken en een (ander) besluit nemen.

De TTR, zoals de VAR in het 'pingpong' wordt genoemd, heeft een volledige bevoegdheid om de oorspronkelijke beslissing te wijzigen op basis van het bewijsmateriaal. Het nieuwe systeem, waarbij het balletje met hoogwaardige technologie nauwkeurig wordt gevolgd, is eerder al tot tevredenheid uitgetest achter de schermen bij de wereldbeker anderhalve week geleden in Chengdu in China.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.