Terug

Volg Vandaag Inside

Van KKD naar Serie A: Denso Kasius vertrekt naar Bologna

Van KKD naar Serie A: Denso Kasius vertrekt naar Bologna

30 jan 2022, 14:40

FC Utrecht heeft zijn rechtsback Denso Kasius verkocht aan Serie A-club Bologna. Kasius (19) speelde het afgelopen jaar op huurbasis in de Keuken Kampioen Divisie voor koploper FC Volendam, waar hij de interesse heeft getrokken van de Italianen. De verdediger speelde voor Utrecht geen wedstrijd in de Eredivisie, maar kwam wel zeven keer in de eerste divisie in actie voor de beloften van de club.

Eigenlijk zou de verdediger dit seizoen nog afmaken in Volendam. Maar door de interesse vanuit Italië heeft FC Utrecht besloten de verhuurperiode te beëindigen en Kasius, die daar nog 2,5 jaar onder contract stond, per direct te verkopen. Voor Kasius voelt dit dubbel, geeft hij aan. 'Natuurlijk ben ik erg blij met deze transfer. Maar bij FC Volendam waren we ook aan iets moois bezig.' Kasius speelde dit seizoen 21 competitiewedstrijden voor de koploper, waarin hij vijf keer scoorde.

'Hoewel we Denso na dit seizoen graag hadden zien terugkeren in Utrecht, is dit weer een belangrijke deal voor de financiële positie van de club,' zegt technisch directeur Jordy Zuidam. Naar verluidt levert de transfer Utrecht meer dan 3 miljoen euro op. Kasius tekent bij de nummer 13 van Italië voor 4,5 jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.