Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem respecteert keuze Kökcü: 'Hij is oud en wijs genoeg om eigen beslissingen te nemen'

Van Hanegem respecteert keuze Kökcü: 'Hij is oud en wijs genoeg om eigen beslissingen te nemen'

16 okt 2022, 00:00

Willem van Hanegem respecteert de keuze van Orkun Kökcü voor het niet dragen van de de One Love-aanvoerdersband. Van Hanegem stelt dat Kökcü oud en wijs genoeg is om die beslissing zelf te nemen.

"Ze raakten maar niet uitgepraat over het feit dat Orkun Kökcü de aanvoerdersband met al die kleurtjes niet wilde dragen tegen AZ", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Want als je even niet in de pas loopt, duikt de hele goegemeente erop tegenwoordig. Kökcü moet dat wat mij betreft lekker zelf weten."

"Natuurlijk moet er voor iedereen plaats zijn in het leven en zeker ook in de de voetballerij", vervolgt De Kromme. "Hoe je eruit ziet of waar je voorkeur in de liefde ligt; het mag echt allemaal niets uitmaken. Maar ik heb niets met al die achter een bureau bedachte acties waar zo’n gedwongen karakter omheen hangt. Want juist dat geeft mensen vaak weer het idee dat ze een tegengeluid moeten laten horen."

Van Hanegem vindt tot slot dat de middenvelder van Feyenoord oud en wijs genoeg is om eigen beslissingen te nemen. "Kökcü wilde niet en hij is oud en wijs genoeg om zijn eigen beslissingen te nemen. Dat moet je respecteren. Zoals ik op televisie ook de bondscoach van de vrouwen, Andries Jonker, op ESPN zag zitten zonder regenboogspeldje. Dat mag hij toch? Frank Arnesen en de andere gasten hadden er wel eentje op hun jasje zitten. Prima, maar het moet niet worden verplicht", aldus Van Hanegem.

Feyenoord-trainer Arne Slot reageerde na de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord (1-3) op de keuze van Orkun Kökcü. Bekijk zijn reactie terug in de onderstaande video.

Slot over keuze van Kökcü: 'Niet relevant of ik het begrijp'
3:10
Slot over keuze van Kökcü: 'Niet relevant of ik het begrijp'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.