Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem over alle aandacht voor Ajax: 'Wat een zielige mensen!'

Van Hanegem over alle aandacht voor Ajax: 'Wat een zielige mensen!'

3 nov 2023, 19:01

Willem van Hanegem stoort zich aan alle aandacht die Ajax op dit moment krijgt, vertelt hij in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. “Dan hoor je opeens al die jaknikkers weer.”

Van Hanegem is niet te spreken over de manier waarop er over Ajax gesproken wordt, nadat zij donderdag in de Johan Cruijff Arena met 2-0 wonnen van FC Volendam. “Elke keer dat rare gezanik van al die mensen. In al die jaren hebben ze toch ook niet met 10-0 en 15-0 gewonnen tegen ploegen als Volendam. Dat gebeurt wel eens, maar je kan ook wel eens gelijk spelen of zo. Nu hoor je dat Ajax het weer een beetje zou hebben. Wat een zielige mensen zijn dat dan.”

De oud-voetballer vond Ajax beter spelen dan in de afgelopen weken, maar zó slecht vond hij de Amsterdammers eerst ook niet. “Daarvoor was het ook niet zo slecht. Het is niet zo dat ik denk: zó, dat is weer Ajax. Ik weet het bij god nog niet en dat meen ik. Ik vind het zo’n stom geklets als je die mensen allemaal hoort.”

Volgens Van Hanegem heeft de vele aandacht die de Amsterdammers krijgen voor nog een grotere split tussen Feyenoord en Ajax gezorgd. “Doe gewoon normaal, die rivaliteit is op een geven moment een eigen leven gaan leiden. Als ze goed zijn dan zijn ze goed en dat is met Feyenoord precies hetzelfde, maar al die irritante uitlatingen zijn zo triest. Dat merk je nu toch gewoon weer? Als het dan weer een beetje beter gaat, dan hoor je opeens al die jaknikkers weer.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.