Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem haalt uit: 'We vonden het allemaal maar doodnormaal'

Van Hanegem haalt uit: 'We vonden het allemaal maar doodnormaal'

28 juni 2021, 09:34

Willem van Hanegem stelt dat er simpelweg te veel misging bij Oranje in de achtste finale tegen Tsjechië. De Kromme trekt in zijn column voor het Algemeen Dagblad een aantal duidelijke conclusies.

'Denzel Dumfries bleef overeind tegen de Tsjechen. Maar verder ging er teveel mis', reageert Van Hanegem na de wedstrijd. 'Matthijs de Ligt gleed uit. Dat is vervelend, maar waarom slaat hij vervolgens naar de bal? Dan weet je wat de gevolgen kunnen zijn. En met tien spelers is het opeens een heel ander verhaal.'

'Maar Maarten Stekelenburg, we vonden het allemaal maar doodnormaal dat hij na jarenlang anoniem te zijn geweest in de voetballerij opeens onze eerste keeper was. Tegen de Tsjechen stond hij er bepaald niet, met de 1-0 als dieptepunt', de 38-jarige doelman ging pijnlijk in de fout bij de 0-1 van Tsjechië.

Van Hanegem zag dat Oranje vermoeid raakte tijdens de wedstrijd. 'Na de 2-0 kwamen Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong niet meer vooruit. Alsof ze opeens pap in de benen hadden. Eerder op de dag hadden we Max Verstappen, vervolgens een ongelooflijke demonstratie van Mathieu van der Poel en dan ga je er echt voor zitten als Oranje de kwartfinale kan halen. Maar het viel tegen.'

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.