Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal lovend na interlandperiode: 'Hij is altijd eerlijk en vond me zó'n goede speler'

Van Gaal lovend na interlandperiode: 'Hij is altijd eerlijk en vond me zó'n goede speler'

15 sep 2021, 12:29

Devyne Rensch heeft genoten van zijn eerste interlandperiode bij het Nederlands elftal. Rensch voerde een goed gesprek met bondscoach Louis van Gaal, die aardig onder de indruk was van de 18-jarige verdediger van Ajax.

Rensch maakte zijn debuut tegen Turkije, waarin hij ook een assist gaf bij de 6-0 op Donyell Malen. Bij de Amsterdammers is Rensch vooralsnog geen vaste basisspeler en daar heeft hij het ook met van Gaal over gehad. 'Maar hij vond me zó'n goede speler...', zegt Rensch in een uitgebreid interview met de NOS. 'En hij heeft ook aangegeven dat ik het in de minuten die ik had gekregen heel goed deed. Daar was hij wel tevreden over.'

Afgelopen zaterdag stond Rensch wel in de basis tegen PEC Zwolle, wat met name kwam doordat internationals Nicolas Tagliafico en Lisandro Martínez niet op tijd terug waren van hun interlands. 'We hebben wel besproken wat de bedoeling met mij is, maar ik heb heel goede spelers voor me en ik ben nog jong. Dus ik moet het gewoon accepteren', vertelt Rensch over zijn gesprek met van Gaal.

Ajax trapt vanavond om 21:00 het nieuwe seizoen van de Champions League af met een uitwedstrijd in Portugal tegen Sporting Lissabon. Na twee gemiste pogingen op rij, wil de club uit Amsterdam dit seizoen heel graag wel overwinteren in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.